Businesscase!
DG Opslag BV

Inleiding:

 1. DG Opslag BV is een logistiek bedrijf dat gespecialiseerd is in verhuur van opslagunits en bedrijfsruimtes voor diverse klanten. Een van de belangrijkste uitdagingen waar DG Opslag BV momenteel mee te maken heeft, is het effectief beheren van debiteuren en tijdig en correct factureren. Het bedrijf heeft gemerkt dat het debiteurenproces inefficiënt en tijdrovend is, wat resulteert in vertragingen bij betalingen en onnodige afschrijvingen. Om dit probleem aan te pakken, stelt GCA Finance voor om debiteurenbeheer- en facturatie oplossingen te implementeren. Deze business case zal de voordelen en kosten van het implementeren van deze oplossingen voor DG Opslag BV uiteenzetten.

Probleemanalyse:

DG Opslag BV heeft momenteel te maken met de volgende problemen met betrekking tot debiteurenbeheer:

 1. Vertraagde betalingen: Het huidige proces vereist handmatige opvolging van openstaande facturen, wat resulteert in vertragingen bij betalingen van klanten.
 2. Onnodige administratieve last: Het huidige systeem vereist veel handmatig werk, zoals het opstellen en versturen van facturen, het verwerken van betalingen en het bijhouden van debiteurengegevens.
 3. Gebrek aan inzicht: Het ontbreken van realtime inzicht in openstaande facturen en klantbetalingen maakt het moeilijk om de liquiditeit van het bedrijf te beheren en tijdig financiële beslissingen te nemen.

Doelstellingen:

Het implementeren van debiteurenbeheer oplossingen heeft tot doel de volgende resultaten te bereiken:

 1. Verbeterde cashflow: Door het optimaliseren van het debiteurenbeheer proces kunnen betalingen sneller worden geïnd, waardoor de cashflow van DG Opslag BV wordt verbeterd.
 2. Verhoogde operationele efficiëntie: Het automatiseren van administratieve taken en het stroomlijnen van processen zal de operationele efficiëntie verhogen en de werkdruk van medewerkers verminderen.
 3. Realtime inzicht en rapportage: Het implementeren van een debiteurenbeheersysteem zal DG Opslag BV voorzien van realtime inzicht in openstaande facturen, klantbetalingen en financiële prestaties, waardoor tijdige besluitvorming mogelijk wordt.

Oplossing:

 1. GCA Finance stelt voor om debiteurenbeheeroplossingen te implementeren bij DG Opslag BV. Deze oplossingen omvatten:
 2. Geautomatiseerd factureringsproces: Een geautomatiseerd systeem voor het opstellen, verzenden en opvolgen van facturen, waardoor de tijd die nodig is voor facturatie wordt verminderd en het risico op fouten wordt verkleind.
 3. Betalingsherinneringen en -opvolging: Een systeem dat automatisch betalingsherinneringen genereert en opvolgt, waardoor de tijdige betaling

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en mogen wij voor meerdere business units dezelfde service leveren. 

GCA Logo groot

'"Debiteurenbeheer is echt niet lastig"

Contact
Image
Aanmelden voor nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van de nieuwste trends, meld je aan voor de nieuwsbrief